M for mars og Maria

Vi er straks midtveis i mars og har i dag feiret Maria budskapsdag i kirka. En festdag midt i fastetiden. En dag med sang og glede, både på «Barnas gudstjeneste» og på salmekveld i kveld. En dag om Maria som tar imot kallet og våger å tro på engelens ord: «Ingenting er umulig for Gud». En dag for oss som iblant føler oss små og maktesløse, men som ved Guds hjelp kan gjøre store ting. Fordi ingenting er umulig for Ham.

Han som kunne gjøre ei ung kvinne gravid med Guds sønn, Han som skapte himmelens stjernesti, Han som vant over døden, – hvorfor skulle ikke Han være i stand til alt som vi ikke kan og forstår? Vi ser på våre umulige problemer og vet ikke hvor vi skal begynne for å løse dem, men glemmer å spørre Ham som kan hjelpe oss og gjøre det umulige mulig. Vi står rundt graven og sørger, men glemmer at Han har åpnet porten til livet. Vi ser på våre sår og vonde forhold, og kommer ikke på at Han har tatt alle våre byrder. Vi sørger over det som var, men ser ikke at det som kommer er mye bedre.

Men i dag kan vi feire at ingenting er umulig for Ham, hverken da Maria fikk budskapet fra engelen – og i dag – en vårdag i mars. I dag kan Han gjøre ting som du ikke trodde var mulig. Mars er tid for å så, mars er grotid og lys. Mars er Marias og mulighetenes måned.

Der det nye livet lever,
der må planter sette frø,
slik som dette livet startet
ved at Jesus måtte dø.
Det er han som eier livet,
det er ham vi hører til.
Med Jesus som vår hyrde kan
vi aldri gå oss vill. 

Dette innlegget ble publisert i Dikt, kristendom, Musikk og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..