Koftestrikk

Koftefeberen som herjer landet har streifet meg. Såpass hett ble det at jeg «måtte» strikke
ei kofte jeg også. Beslutningsvegringen min gjorde det vanskelig, så tilslutt gikk jeg bare bilde-21inn på garnbutikken, så en fin koftemodell der, og tok den. Det ble ei blå marius-kofte med rundfelling i minialpakka, og jeg er ferdig med den nettopp nå. Den er lett, myk og varm og perfekt også for den varme årstiden her sør som slettes ikke alltid er så varm, spesielt ikke om kveldene.

Det viste seg at jentene her hjemme også kunne tenke seg et slikt plagg, men etter monteringsarbeidet med oppklipp, ribbekanter og belegg på egen kofte, var jeg lite lysten på å gå i gang med det samme prosjektet på nytt. Men mariusgenser i litt tykkere garn var jeg mer enn villig til å gå i gang med. Så nå er det en ny marius på pinnene i grå bunnfarge og garnet Peer Gynt. Det går radig unna på pinne 3,5 og tykt garn.

Hvis du som strikker trenger hjelp til å øke/felle jevnt, fant jeg ei god side her. Behagelig og trygt å plotte inn maskeantall, hvor mange masker som skal økes – og vips regnes det ut hvor økningen skal være for at det blir helt jevnt rundt arbeidet. Strikketøy er enkel  matematikk, men noen ganger er det helt greit å la andre gjøre utregningene!

Dette innlegget ble publisert i Hobbyer og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..