Lat lørdagsmorgen

Late lørdagsmorgener er det beste som finnes. Med eltefri deig på kjøkkenbenken fra i går kveld, startet morgenen med å sette noen skjeer deig på et steikebrett og steike og servere ferske rundstykker, både «vanlige» og glutenfrie, til barna og meg selv til frokost. Så var det god tid til kaffe og strikketøy og tid til å stikke innom både instagram, twitter og facebook. Man kan bli engasjert av slikt! Først lot jeg meg begeistre av Wasim Sahids innlegg om sykling på en slik måte at jeg bestemte meg for å sykle til byen litt senere i dag. Så fulgte jeg en lenke på facebook til dette lille intervjuet av en barnebokforfatter som ble oppsummert i ordene «Lev livet ditt, lev livet ditt». Deretter ble det tur innom bloggene jeg følger, de hadde stått på vent ganske lenge.

Jeg ønsker mine lesere en god helg med denne nydelige filmmusikken fra «Forrest Gump» som jeg så med døtrene mine i går kveld.

PS: I løpet av dagen har noen etterspurt oppskrift på de eltefrie rundstykkene, og slik lagde jeg de glutenfrie:

200 gr Semper mix med fiber
1/4 ts tørrgjær
3/4 ts salt
2 dl vann

Rør det tørre sammen og tilsett vann. La stå i 12 – 18 timer, f.eks. fra kvelden til morgenen eller fra morgenen til kvelden. Sett deigen med skje på steikeplaten og hev i 20 – 30 minutter. Stekes på 250 grader i 12 – 14 minutter. Pensle eventuelt med litt kaffe for å få finere brunfarge (den gir ingen smak.)

Rundstykkene med hvetemel ble laget etter oppskrift fra Trines matblogg, men jeg forvarmet ikke steikebrettet.

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Medier og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..