Levende påske

Han lever!

For en overraskelse. De hadde sett liket hans bli lagt i hula, de hadde sett stenen bli veltet foran. De hadde sett soldater stå vakt for å hindre skandaler. Og så sier kvinnene at han lever? «Hvorfor leter dere etter den levende blant de døde?» Ja, hvor skulle de ellers lete?

For oss er det ikke like overraskende. Vi har hørt om det så mange ganger. Men å stå på kirkegården utenfor kirka og synge «Deg være ære, Herre over dødens makt» gir et glimt av hvilke krefter som var i sving og hvilken seier som fant sted påskedag for 2000 år siden. Døden er død! Svein Ellingsen uttrykker det så godt i salmen:

Selv om vi føler oss svake i verden,
bærer vi i oss et grunnfestet håp:
Livets oppstandelse påskedagsmorgen,
underet, skjedde på ny i vår dåp.

Døden må vike for Gudsrikets krefter!
Livet er gjemt i et jorddekket frø.
Se, i oppstandelsens tegn skal vi leve.
Se, i oppstandelsens lys skal vi dø.

Så skal vi leve med Ham, den levende. Vi vil ikke finne ham død og begravd som andre profeter og helgener. Vi vil finne ham lys levende, midt iblant oss. Han kommer gjennom våre stengte dører og inviterer seg inn i våre lukkede hjerter og sier «Vær ikke redd». Han som var sterkere enn døden, er sterk nok til å tåle dine vanskelige dager. Han som har prøvd alt, vet hvordan du har det når sykdommen og angsten sliter. Han sier det samme til deg som han sa til disiplene da de satt redde i mørket: «Fred være med deg!»

27344God påske!

 

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..