Bra bøker

Er du som meg, gjelder det å bunkre opp noen bra bøker før juleferien. Om man ikke får lest så mye, har man i alle fall noe å ty til når resten av familien skal se «Hjelp, det er juleferie».

Ei av bøkene som har fått flotte omtaler denne høsten, er «Stoner» av John Williams. Det er mulig jeg ikke var i kontakt med mitt indre jeg da jeg leste, men jeg syntes ikke den var så bra som alle ville ha det til. Det er ei lavmælt bok med godt språk, og det er driv over den, men utover det synes jeg ikke den svarte helt til forventningene.

Dermot likte jeg veldig godt «Så ung, så kjekk, så modig» av Leif Enger. Ei skikkerlig røverhistorie med fantastiske personkarakteristikker. Og så fengende at du vurderer nøye om du skal lese videre fordi det er så spennende eller om du må spare litt så du ikke leser ferdig for fort.

På nattbordet har jeg for tiden «Tusen ulevde liv» av Thomas Sjödin, ei perfekt nattbordbok; lettlest, snill og ettertenksom.

Jeg leser også faglitteratur iblant; nå er det boka «Placebodefekten» av Gunnar Tjomlid. Ei bok jeg har vært nysgjerrig på lenge etter NRKs programserie om alternativ medisin i høst. Den lover foreløpig bra!

Og når man skriver om bøker, passer det bra å høre denne igjen.

Dette innlegget ble publisert i Litteratur og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..