Å stå i veien for seg selv

Denne våren har jeg lest to bøker med relasjon til arbeidslivet. Den ene er «Sunt bondevett på jobben» av Amund Fjeldstad, og den andre er «Godt nok for de svina» av Anita Krohn Traaseth. Jeg er en enkel arbeidstaker, og jeg hører til blant de med minst utdannelse og inntekt på arbeidsplassen min, men jeg finner glede i å gjøre en god jobb og å lese om hvordan man kan gjøre sitt beste på jobb. Både som arbeidstaker og som medmenneske.

Fjeldstad skriver i sin bok enkelt og forståelig om de gode sannhetene han har med seg hjemmefra som har bidratt til at han har kommet dit han er i dag og valgt slik han har gjort. Han skriver med respekt om sine foreldre som jobbet hardt på gården, som hadde stor arbeidskapasitet og som fant glede og mening i arbeidslivet der. Ingen store og vanskelige ord, bare enkle sannheter som virker like godt i arbeidslivet som på gården.

Traaseth skriver om hvordan hun som «middelmådig» på skolen og med en vanskelig oppvekst pga. mors sykdom brukte dette til noe positivt og kom seg til topps i arbeidslivet. Hun skriver om å være sårbar, om hvordan det er å være arbeidsledig i NAV like etter at hun selv har vært leder og sendt sine arbeidstakere ut i arbeidsledigheten. Og om hvordan hun har unngått «flink-pike-syndromet» ved å gjøre bevisste valg og være god nok.

Det uttrykket jeg hang meg opp i var uttrykket «å stå i veien for seg selv». Det motsatte av det handler om å tørre å trå ut i det ukjente, å stole på at andre har tro på deg selv om du ikke er helt trygg selv, å tørre å ta imot hjelp og å ha mot nok til å vise sårbarhet. Blant annet. Les bøkene, så får du se. De anbefales begge!

Dette innlegget ble publisert i Litteratur og merket med , , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..