Godt nok

Det er ikke måte på hva vi stakkkars mennesker skal fikse og klare. Spesielt nå på våren når sollyset åpenbarer støvet som har samlet seg i krokene, malingen som flasser på verandarekka og rotet fra høsten i hagen som du ikke rakk å rydde bort og glemte at fantes. Bilen skal vaskes, huset skal vaskes (på utsiden også!) og bunadskjorta skal vaskes og strykes for å være klar til konfirmasjoner og 17. mai.

Ikke bare skal det vaskes. Det skal også lages mat. Sunn mat, næringsrik mat og mat med lite salt, lite sukker, lite rødt kjøtt. Ikke noe ferdigmat, nei. Her skal det lages mat fra bunnen av. Smoothien som var så sunn en liten stund er nå ikke bare full av syre og skummel for tennene, men også direkte farlig med frosne bær fra utlandet fulle av hepatitt-smitte som kan forårsake alvorlig sykdom. Fisken er forurenset av antibiotika, frukt og grønnsaker av sprøytemidler og kyllingen av hormoner.

Så skal det trimmes. Vi skal være sunne på innsiden og se lekre ut på utsiden. Styrketrening må til, det er ikke nok å være tynn, man må også være sterk. Flere ganger i uka må man til pers, gjerne med personlig trener på et helsestudio, ei økt nå eller da er ikke nok. Man må trene riktig, må vite. Og barna skal på fotball eller håndball eller turn eller aller helst litt av alt, for det er viktig med bredde og allsidighet.

Vi er så lettlurte. Vi tror at alle andre vet bedre hvordan livet vårt skal leves. Vi tror at noen der ute har fasiten og løsningen på hva som vil gjøre oss vellykkede. Vi tror at naboen fikser alt mye bedre enn oss og at venninnene har et mye mer spennende og rikt liv enn oss. Og at lykken finnes der ute et sted mellom den økologiske kyllingsalaten og langhelga i Barcelona.

Jeg tror både du og jeg er gode nok. Gode nok foreldre, gode nok samfunnsborgere og gode nok medmennesker. Ikke feilfrie og perfekte, langt ifra. Men gode nok. Jeg trenger ikke kjøpe avisen som lover deg «den perfekte kropp på 8 uker» eller bladet som anbefaler deg å fornye hele garderoben for å kunne vise seg frem i vårens trender. Jeg er fornøyd med å lage passe sunn mat og holde huset sånn tålig i orden slik at hvem som helst som ringer på døren skal få komme inn. Jeg trenger ikke jobbe livet av meg for å få råd til den perfekte ferien og de siste interiør»must-have»ene. Jeg må ikke stresse hele helga for å hamle opp med alle andres krav som jeg kunne tro også gjaldt meg. I stedet tenker jeg å ta den godt brukte sykkelen til byen og låne boka «Godt nok for de svina» av Anita Krohn Traaseth, legge beina på bordet i kveld og si til mine nærmeste at jeg er veldig glad i dem og at de er gode nok. 

Ha ei riktig god helg!

Good-enough

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Godt nok

  1. bollefrua sier:

    Veldig riktig og viktig tenkt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..