Mer løping

Mars måned har vært en fin løpemåned til nå. Rene veier, mindre regnvær og  temperaturer på plussiden på Sørlandet. Turene mine ligger gjennomsnittlig på ca. 6 km, noen kortere og harde, noen lengre og roligere. Snart er det april og jeg skal i gang med en treningsplan med halvmarathon i september som mål.

Her er mine tips etter å har gjort noen nye erfaringer de siste ukene med løping:

– Finn en venn å løpe med! Jeg «fant» en løpevenn på Endomondo som jeg så hadde omtrent samme nivå som meg. Vi har fulgt hverandres trening ei stund, men nå har vi begynt å løpe sammen. Gøy!

– Lag avtaler om å løpe og hold dem! Her i byen er vi så heldige å ha Terrengkarusellen som lager gode løyper og bidrar til løpeglede for mange. Bli enig med en kollega eller venn om å løpe ei gang i uka, gjerne gjennom bedriftsidrett om det finnes der du er, og prøv så godt det lar seg å gjøre å holde avtalen!

– Bruk en treningsapp som viser hvor langt du løper og hvilken fart du holder. Den beste drivkraften er å konkurrere med seg selv, og det er inspirerende når du etter litt tid ser fremgang. Jeg har tidligere brukt ca. 7 min pr. km på asfalt, nå nærmer jeg meg 6 min pr. km. Ikke superfort, men klar forbedring!

– Løp ulike løyper! Hvis du har en fast runde for å gjøre det enkelt, løp den motsatt vei! Jeg varierer med å løpe litt i skauen og litt på gangstier, litt flate løyper og noen mer kuperte.

– Vær aktiv ellers i hverdagen! Bruk sykkelen til butikken og til jobb, gå med barn til og fra skole / barnehage og ta trappene i stedet for å bruke heisen. Litt er bedre enn ingenting! Sørg for at sykkelen står lett tilgjengelig og er i orden; hvis den ikke er helt i stand eller det er tungvint å finne den frem, er sjansen større for at du ikke velger den.

 

Dette innlegget ble publisert i Trim og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..