Reisedagbok fra New York

Min mann og jeg er på førjulsferie i New York. Som oftest når jeg er på ferie bruker jeg bloggen til å skrive reisedagbok, og slik blir det også denne gangen.

Reisen startet søndag morgen da en god venn kjørte oss til Kjevik. Flyet som skulle ta oss til Oslo ble en del forsinket på grunn av avising på flyplassen, men vi hadde god tid og behøvde ikke å bekymre oss. Vi skulle nemlig slå i hjel mange timer på Gardermoen. Dette gjorde vi ved å drikke ei «bøtte» kaffe på Starbucks så sent som mulig, for deretter å sjekke inn bagasjen hos Norwegian så tidlig som mulig. Damen i passkontrollen advarte oss mot å gå inn i siste sone så lenge før avreise, men vi hadde det vi trengte og slo oss til ro ved gaten. Da det endelig var tid for å boarde, fant vi vår plass nesten helt foran i det nye flyet «Dreamliner» til Norwegian. Vi ventet og ventet på passasjerer, helt til avreisetidspunktet var passert og vel så det. Dermed ble det forsinket avgang og mye frem og tilbake før vi endelig kunne taxe ut og få en runde med avising av flyet. Ca. tre kvarter forsinket var vi i luften, og da var vi glade for å være ordentlig i gang. Flymaten smakte kjempegodt, sultne som vi var etter mye venting.

Det ble litt lesing, musikk og film i flyet, men 8 timer er lenge uansett hvordan man ser på det. Spesialt når man ikke er så glad i å fly… Men det var en behagelig tur og etter nok et lite måltid var det tid for å lande på JFK, den største flyplassen i New York. Vi stod i kø for å krysse rullebanen og måtte vente for å få riktig trapp til flyet. Og da vi kom inn ved bagasjebåndet var det enda mer kø og enda mer venting. Reising er en tålmodighetsprøve! Men bagasjen kom omsider, og da var det bare å komme seg ut til utgangen og finne en buss. Vi trengte faktisk ikke finne en buss, for buss-agenten fant oss og tilbød oss skyss for 16 dollar. Vi slo til og satt snart og humpet og skumpet på vei inn til Manhattan. Vel fremme på Port Authority bussterminal fant vi bussen som skulle ta oss videre til New Jersey, nemlig «chicken bus».

Da vi endelig var kommet frem til Bergenline Avenue, 31th street, var klokka rundt halv tolv på natta, og med vår døgnrytme var den halv seks om morgenen neste dag. Ganske trøtte etter en lang dag og natts reise, var det godt å finne senga.

Dette innlegget ble publisert i Travel og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..