Litt er bedre enn ingenting

Det gjelder i så mange situasjoner. Vi vil gjøre alt, hvis ikke kan det være det samme. Hvorfor trimme litt hvis man ikke når treningsmålene likevel? Hvorfor spise sunt når man skeier ut i helga likevel? Hvorfor gi litt til de som trenger det, det er så mange man ikke får hjulpet likevel? Hvorfor kjøpe og kaste litt mindre, alle andre kjøper og kaster mye likevel?!

«En alene kan ingenting gjøre. Det sier hundretusener”. (Kjell Landmark)

Mitt motto er at litt er bedre enn ingenting. Litt trim  Litt sunnhet. Litt gavmildhet (helst mye!!). Litt miljøbevissthet. Litt rydding. Litt strikking. Litt lesing. Litt skriving. Litt klesvask. Litt sosiale medier (helst mindre?).

Jeg liker Stormbergs motto «Små turer er også store«. Hvis målet er en liten tur, er det lettere å faktisk komme seg ut på tur enn hvis målene blir så store og vanskelige at vi feiger ut. Trappevettreglene de skrev om på bloggen inspirerer meg til daglig å velge trappen de 50 trinnene fra kjelleren til den høye 2. etasjen på jobb. Hvem vet – kanskje jeg har besteget Mount Everest i høydemetre når året er omme?

Så er målet kanskje å bli bedre. Mye bedre. Til et eller annet. Men veien dit er fylt av litt og litt og enda litt. Og på veien kan vi øse ut mye barmhjertighet, mildhet og nåde som det skrives så fint om på denne bloggen.

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag, Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..