Fredagstanker

Det er ikke sjelden man hører at noen føler seg mindreverdig og dårlig fordi de ikke lever opp til en viss standard som er satt enten av dem selv eller en standard de oppfatter at andre setter. De er ikke pene nok, ikke tynne nok, har det ikke ryddig og pent nok hjemme, lager ikke sunn nok mat til familien, trimmer ikke nok eller jobber ikke nok. De er opprørt over at andre legger ut bilder av gourmetmat, treningsturer og fint interiør fordi de dermed bidrar til å øke presset til et vellykket liv.

Men er dette noe nytt som er kommet etter at sosiale medier ble en del av våre hverdagsliv? Var det ikke sånn at vi helst ville vise frem en ren og ryddig utgave av hjemmet vårt tidligere også? Var det ikke sånn at vi helst ville gå med fine klær som vi så slanke og fine ut i før også? Og var det ikke storstilt pussing av fasaden og bortstuing av dårlige sider før de sosiale mediene gjorde sitt inntog i livene våre?

Virkeligheten i sosiale medier er bare en del av virkeligheten, på samme måte som det man forteller til andre «in real life» også bare er en del av virkeligheten. Og virkeligheten består for de fleste av både trim og magefett, både rengjøring og rot, både høykarbo og grønnsaker. Virkeligheten min består fremdeles av okergule vegger i stua (det VAR skikkelig in på slutten av 90-tallet!), strekkmerker på magen etter flere svangerskap, nugatti i skapet og skitne klær på baderomsgulvet. Virkeligheten min er aldri perfekt, men ofte ganske god. Den er sjelden egnet til å vise vellykkethet, men kan kanskje inspirere. Og jeg øver meg stadig på å være feiltastisk.

«There is a crack in everything, that´s how the light gets in.»

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Fredagstanker

  1. Marie Haraldseid sier:

    Fine fredagstanker…. Du er god til å skrive.

  2. Åse sier:

    Herlig Anne grete – det du beskriver er noe de fleste kjenner seg godt igjen i. Refleksjon & inspirasjon er noe vi trenger i hverdagen. Som nettopp dette. Selv har jeg møtt en herlig mann idag som fikk meg til å reflektere over hva som er viktigst. Er det hva andre mener – eller hva Jesus mener!!? Trenger ikke være «vellykket,» jeg – for jeg er det i Hans øyne!!
    Det er ikke å ha det flotteste huset, interiøret, klærne, kroppen- ( jøss som vi mennesker strever .. ) Jag & mas, penger & status. Ja for man får jo automatisk status om man blir sett løpende i tightsen & Nike’sene & spiser lavkarbo.. Puh! Kjenner jeg er andpusten allerede 😉😳 ..nei, la oss holde fast på okergule vegger enn så lenge – og gjerne med pyntebord også!!! Det signaliserer i alle fall at vi kan ha fokus på andre viktigere ting ..😉👍

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..