Vårens lesning

Det har vært lite lese-bok-i-en-sleng-lesing denne våren, men litt lesing nå og da har gitt fine opplevelser det også. Jeg er en leser som foretrekker å ta store jafs av gangen, da får man boken mer under huden. Tidlig i vår leste jeg den kritikerroste boken av Per Petterson «Jeg nekter«. Jeg likte språket, skildringene og spenningene mellom personene i boka, men pga. en særdeles skuffende avslutning, anbefaler jeg ikke boka veldig sterkt. Jeg ble nesten sint da boka sluttet uten å gi noen «løsning» på hovedpoenget i boka.

På turen til Roma leste jeg Lori Lansens bok «Reisen hjem«. Det var en slukebok som man virkelig måtte lese videre i, og da jeg landet på rullebanen på i hjembyen, fikk jeg akkurat lest siste setning. En typisk 2013-dame-bok med veksling mellom nåtid og fortid, beskrivelser av skammens svøpe for et par generasjoner siden og et barns sårbarhet med foreldre som ikke bryr seg. Anbefales!

Siste boka leste jeg ut for et par dager siden, «Æresord» av Ann Tatlock. Denne boka etterlot seg ikke noen kraftige spor hos meg. Den var fin, lettlest og hadde et godt driv i fortellingen, men den var litt for «snill» og hadde ikke den motstanden i seg som gjør at du som leser må jobbe litt. Skal du ha en avslappende og trygg nattbordbok, kan du absolutt lese denne.

Dette innlegget ble publisert i Litteratur og merket med , , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..