Gode ord

Vi er omgitt av ord overalt. Vi oversvømmes av informasjon. Vi snakker og chatter og skriver meldinger. Vi henger opp skilt på veggen med fine ord, og vi pynter med ord i bokhylla. Og likevel – det kan være langt mellom de virkelige gode ordene. Ordene som oppmuntrer, som gir nytt mot, som gir deg den ekstra energien du trenger for å gå videre.   Ord sagt i kjærlighet, ord med mening.

Jeg liker små sitater og gullkorn, gjerne skrevet med fine bokstaver på søte bakgrunner. Men de har en tendens til å bli oversett når man har hatt dem der ei stund. Så da må de skiftes ut, eller sees på med undring og bevissthet. Men jeg har mange ganger lurt på: Hvorfor klinger mange slike ord bedre på engelsk enn på norsk? Her er et fint ord, uttalt av den kloke Gandhi:

«De vennlige ordene som sies i dag, kan bære frukt i morgen»

Har du sådd noen gode ord i dag?

Dette innlegget ble publisert i Hverdag og merket med , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..