Sårbarhet

I går leste jeg ferdig boka Raushetens tid av Kathrine Aspaas. Den hander om hvordan verdsette menneskelige ressurser fremfor økonomisk vekst. (Hun påstår det vil lønne seg økonomisk i det lange løp!) I den første delen handler det mye om hva som skjer hvis man tør å være sårbar, tør å gjøre feil, tør å dele feilene og være som hun kaller det «feiltastiske» (satt sammen av feil og fantastisk). Hun henviste i boka til dette foredraget av Brenè Brown på TED.com som er sett av tilsammen 5,7 millioner mennesker! Veldig interessant!

Jeg har tidligere skrevet om fasadebygging og om å tørre å gjøre feil. Kanskje dette kan være et lite nyttårsforsett, selv om det er noen uker siden nyttår. Å være litt mer sårbar, vise litt av det som ikke er så greit og heller være litt feiltastisk? Rett og slett være litt mer menneske? Jeg kjenner at det er en ting å skrive om det, en helt annen ting å omsette det til handling. Hvor mye er det sunt å dele? Hvor går grensen mellom det å være personlig og å være privat? Hva om det som deles indirekte handler om andre?

Mange har funnet et godt eksempel til etterfølgelse i Frans av Assisi. Og jeg låner ord av Kristin Flood som har studert hans liv og jaktet på en annen rikdom:

«Når du våger å være sårbar, uten å føle deg som et offer, er du i kontakt med hjertet.»

 

Dette innlegget ble publisert i Litteratur, Oppmuntring og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Sårbarhet

  1. Tilbaketråkk: Fredagstanker | Ord om ord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..