Nye boktips

Første bok ut forrige helg var «Min annerledeshet, min styrke» av Loveleen Rihel Brenna. Det var ei flott bok om en annerledes oppvekst og et annerledes voksenliv. Hun kom til Norge fra India som liten, og vokste opp med indisk kultur på hjemmebane, og norsk kultur på skolen og blant venner. Etterhvert kom disse kulturforskjellene mer og mer frem, og hun måtte gjøre modige og vanskelige valg. I boka lar forfatteren oss ta del i hennes refleksjoner, og som leser må man i en viss grad ta stilling til de samme problemstillingene som hun måtte ta stilling til. Anbefales!

Denne helga ble det også litt lesing. Jeg tok med meg ei bok i farten da jeg var på biblioteket i går, sånn i tilfelle. Og da ettermiddagen kom, orket jeg ikke så mye annet enn å lese. I boka «I havet er det krokodiller» av Fabio Geda fortelles historien til Enaiatollah Akbari, en gutt som må rømme fra Afghanistan på egenhånd. Hele historien er fortalt gjennom ham som barn, og selv om det er mye vondt og vanskelig, er det ei bok som er mye mindre grusom enn f.eks Drageløperen. Lettlest bok som anbefales!

Dette innlegget ble publisert i Litteratur og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..