Lucia = lys

I dag var det luciafeiring i minstens barnehage og sikkert i de fleste barnehager rundt om i landet. Det er en flott markering, selv om jeg er usikker på hvor mye av historien bak som ligger til grunn for markeringen. Historien forteller at Lucia var ei kristen jente som var rik, men som valgte å gi lys og glede til fattige og sultne. Hun ble en martyr for sin tro og brent på bålet. Ikke akkurat noen lystelig historie, men likevel verd å markere.

Med hvite kapper og glitter i håret, sang de små av hjertens lyst. Og etterpå, med minst like mye entusiasme, «På låven sitter nissen» og «Julenissens bjeller». En fin start på dagen for både voksne og barn!

Dette innlegget ble publisert i Hverdag og merket med . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..