Morgen i november

Det er fremdeles morgen, selv om det begynner å lysne utenfor vinduet. Det ser ut til at det kan bli klarvær i dag. Det betyr mer lys enn normalt på en vanlig sørlandsk novemberdag. Det har vært lite lys, men mykkje varme denne novembermåneden. Foruten et par frostnetter, har det vært varmegrader hver morgen. Snart begynner vel løkplantene å spire? For meg er det bare herlig å slippe kulde, snø og glatte veier. Med fjorårsvinteren friskt i minne, har vinteren til nå vært mer etter min smak.

Men nå på den mørkeste delen av året, gleder jeg meg som et barn til å finne frem adventsstjerne og adventsstaker. Både lyset de gir og forventningene som er knyttet til dem, gjør at det alltid blir en opptur å gå inn i adventstiden. Klager over julehysteri, julereklame, julestress og juleprodukter i november, prøver jeg å overhøre. Man kan velge å ikke la det prege førjulstiden, kan man ikke?

"Tenn lys..."

Jeg gleder meg til både adventstid og jul. Jeg gleder meg over lys i mørketid, gode opplevelser, samvær med familie og venner, baking, pynting og julesanger. Og så gleder jeg til å høre om den beste julegaven av alle: «I dag er det født dere en frelser». Jesus, vår grunn for julefeiring og vår virkelige og egentlige kilde til lys, glede og frelse.

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Morgen i november

  1. Elisabeth sier:

    Helt enig med deg! Bare å stenge ute julemaset hvis man ikke er klar selv… I dag har jeg hørt på julemusikk for første gang og fått vasket vinduene så nå er det klart for stjerner i vinduene. Jeg og noen av barna kommer på konserten i ettermiddag!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..