Livsvisdom fra bøkenes verden

Jeg har hatt litt tid til å lese denne helga. Det er tida for godt lesestoff nå. Jeg var ferdig med ei krimbok jeg fikk fra bokklubben før helga, og hadde det ikke vært for at jeg fikk den gratis, hadde jeg aldri lest den. Man skal aldri si aldri, men jeg har nå funnet ut at jeg IKKE liker krim. Jeg har mer enn ei gang begynt på krimbøker som «alle» liker, uten å gidde å fullføre dem. Livet er for kort til å sløses bort på bøker man ikke trives med! Läckberg eller Nesbø, dere kan ha dem for meg.

Jeg har glemt hvorfor jeg fant ut at jeg ville lese bøkene av Tomas Sjödin som fantes på biblioteket, men jeg leste den ene fra perm til perm. Han skriver klokt om livet og livets vanskeligheter, og om hvordan troen på en god Gud settes på prøve når man får tunge byrder å bære. Han beskriver både gleden over barna og avmakten som oppstår når de oppdager at to av tre barn har en alvorlig progredierende hjernesykdom.  Det er umulig å ikke bli berørt.

Et vakkert dikt som kanskje er finest på engelsk, oversettes i den ene boka til norsk og blir slik:

En engel kom til Herren Gud
og førte frem et viktig bud:
Et menneskebarn skal fødes snart,
et spesielt og underbart.

Det barnet er av slik en sort
som ikke lærer lett og fort,
men sitter der forsagt og blek
og ser på andres muntre lek.

I skaperens tanke helt perfekt
– for verden derimot defekt,
og det barnet tenker, det hun vet,
det er en hemmelighet.

Derfor trenges en mor og far
som grenseløs trøst og omsorg har,
og som kan makte å holde kjær
et barn som svakt og skrøpelig er.

Å få det barnet i sitt fang
det er en dyrebar presang.
I tro og kjærlighet vokser den
som skjøtter denne oppgaven.

Så Herre, velg med omhu dem
som kan gi den lille et hjem,
der man håper, der man tror,
og der nåde og fred og varme bor.

Dette innlegget ble publisert i Barn, Dikt, kristendom, Litteratur og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Livsvisdom fra bøkenes verden

  1. Ingrid sier:

    Fantastisk dikt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..