Middagsmeny

I tidligere innlegg på bloggen har jeg skrevet om å lage ukesmeny for middager. Det er et utrolig godt hjelpemiddel i en aktiv hverdag. Det er nesten så maten lager seg selv når ingrediensene ligger klar i kjøleskapet og det står ferdig meny på blokken. Dette vil jeg gjerne hjelpe andre med, derfor et par ukesmenyer her. Poenget er å ikke gjøre det for vanskelig. De avanserte måltidene som det står om i gourmetblader hører ikke hjemme i min vanlige middagsmeny. De er forbeholdt spesielle anledninger.

Hvis man har bedre tid i helgene, – og det har vel de fleste, er det lurt å lage en stor porsjon middag en av dagene, så har du ferdig middag til en dag i uka som kommer. Typiske «søndagsmiddager» med brun saus er lettvinte å varme opp igjen.

Jeg handler om torsdagen, så min ukesmeny går fra fredag til torsdag. Da unngår jeg handling i helgene når det er mest kø, og jeg får ofte trippeltrumf siden Kiwi er min hovedbutikk, og de ekstra trumfpoengene tjenes på torsdager.

Denne ukas meny ser slik ut:

Fredag: Skinkesalat m/pasta og hardkokt egg (for å få nok proteiner)                                     Lørdag: Hjemmelaget (el ferdiglaget) pizza om kvelden                                                 Søndag: BLANK – vi er bedt på middag – Herlig! (Hva med griljerte svinekoteletter)?       Mandag: Kjøttdeig og spaghetti (tar gjerne i litt revet gulrot for mer sunnhet og bruker gjerne fullkornsspaghetti)                                                                                                               Tirsdag: Pølselapskaus (Poteter, rotgrønnsaker, purre og pølse)                                           Onsdag: Fiskegryte med snøfrisk                                                                                                  Torsdag: Hildes kyllinggryte (oppskrift fås, skriv i kommentarfeltet)

Fiskegryte - oppskrift og bilde fra http://www.tine.no

Som ekstra bonus blir det mindre kasting av mat, færre turer til butikken, mindre småhandling, generelt sunnere og mer gjennomtenkt mat og mer ro rundt middagstid. Prøv ei uke og se om du også blir fornøyd!

Del gjerne erfaringene her på bloggen 🙂

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag, Mat og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Middagsmeny

  1. Kjempesmart med ukesmenyer så slipper man at middagene blir så enformige også 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..