Grønn hverdag

Det går mot slutten av ferien, og snart er hverdagen tilbake. Kanskje ikke like grønn for alle, men hvorfor ikke ha som mål å gjøre den litt grønnere? De enkle tingene er viktige, og selv om man alene ikke kan redde miljøet, så kan alle bidra med sine valg i hverdagen. Det er viktig å ha gode rutiner og legge til rette for å leve miljøvennlig, for da er det så mye enklere å velge grønt.

Kombinasjonen miljø og kristendom har vært nokså fremmed tidligere, men det ser ut til at mange kristne ser på det som mer og mer viktig å ta vare på skaperverket, ta vare på miljøet og være pådrivere for en grønn og ansvarlig livsstil. Nøkternhet, måtehold og ansvarlighet er verdier som vi har å strekke oss etter.

Jeg synes «slagordet» under var så flott på engelsk, at jeg ikke tør oversette det til norsk. Det kommer fra Dayspring og preger forsidene på notisbøker og andre artikler som hører til skolestart og hverdagen om ikke lenge:

GOD RECYCLES.
He made you out of dust.

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag, kristendom, Oppmuntring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..