Everglades

En av de store "must-see" her i nærheten, er nasjonalparken Everglades. http://www.florida-everglades.com/map.htm Et kjempestort område, med bare små områder tilgjengelig for mennesker. Vi valgte å se dette fra buss, da air-boat virket støyende og dyrt og sykling og gåing virket altfor varmt. Vi stod opp tålig tidlig, og kjørte ca. 5 mil til Shark Valley (men nei, finnes ikke haier her) og var i akkurat passe tid til den første avgangen med "tram", en buss med tak, men uten vinduer og dører. Det var bare oss og 6-7 andre på bussen. Vi fikk beskjed om å passe godt på barna, de måtte sitte i setene inn mot midten av bussen av sikkerhetsmessige grunner, og vi måtte passe godt på caps og andre eiendeler, ellers kunne det bli alligatorenes eiendeler siden. Og så måtte vi ha med vann, mye vann, for det var varmt der og ingen kraner ute i ødemarka. Vi var godt forberedt med mye og kaldt vann.

Så bar det avsted, og vi hadde ikke kjørte mange minutter før han stoppet bussen og viste oss den første alligatoren, like ved veien. Vi kjørte seint, for det var mye å se på, og sjåføren var flink til å fortelle om hva vi så. Vi så vel en 10-12 alligatorer tilsammen på turen, og mange storker, pelikaner, hegrer og andre fugler. Vi så også store skilpadder, enormt mange forskjellige øyenstikkere, mye insekter og sommerfugler og mye fisk. Vi hadde på mer tøy enn vanlig for å dekke oss for mygg, og brukte mye myggmiddel på bar hud. Foreløpig ser det ut til å ha virket, ikke oppdaget noen stikk foreløpig. I det sump-landskapet er myggen særdeles intens, men vi hadde fordel av litt vind og at vi var tidlige på dagen.

Jeg hadde ikke noen særlige forventninger til denne utflukten, men jeg syntes det var kjempeflott, og så annerledes å se dyrene der de hører til i forhold til å se dem i en dyrepark! Vi har lært et nytt ord her på ferien, og det er "habitat", som vel er noe sånt som leveområde. Vi så altså dyrene i deres naturlige habitat.

Da vi var ferdige med bussturen, og hadde gått litt på noen stier som var oppmerkede, skydde det over med noen særdeles mørke skyer. Vi hadde ikke kjørt mer enn i 3 minutter da regnværet var over oss. Lurer på om neste buss kjørte i det været, man blir jo temmelig våt selv om det er tak når det blåser litt samtidig som det regner….

Virker som det klarner opp litt igjen i ettermiddag. Vi håper på strandtur i morgen, på USAs nasjonaldag. Vi får kanskje se fyrverkeri også, hvis ikke været blir for ille? Er meldt mer regn de neste dagene, så vi får se.

Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..