Stratford-upon-Avon og Bourton-on-the-water

Ja, da gjorde vi unna siste tur før London. I dag har vi vært i Stratford og Bourton, begge byene var idylliske og fine og oversvømmet av turister. Vi har liksom gått rundt og følt oss veldig beæret her, for vi har nærmest vært de eneste turistene på mils omkrets, men i dag var vi bare 6 av mange tusen. Det var flest engelskmenn, i Bouton var det minst 10 engelske turistbusser "laina" opp på samme parkeringsplass som oss, men det var også ganske mange japanere. Og vi var nesten som japanere i dag, vi hadde 1-times parkering i Stratford, og gjorde ferdig besøket på så kort tid. Vi så huset der han ble født, kjøpte noen souvenirer, spiste litt og dro videre.

Bourton er den mest populære av byene i Cotswolds, som ifølge Wikipedia er: The Cotswolds is a range of hills in west-central England,
sometimes called the "Heart of England", an area 25 miles (40 km)
across and 90 miles (145 km) long. The area has been designated as the
Cotswold Area of Outstanding Natural Beauty. The highest point in the Cotswolds range is Cleeve Hill at 1,083 ft (330 m), 2.5 miles (4 km) to the north of Cheltenham. The name Cotswold means either "sheep enclosure in rolling hillsides"[1] or it comes from the term "wold" meaning hills.

Vi var først i Birdland, en fuglepark som var akkurat passe stor, og veldig oversiktlig. Mathias likte seg kjempegodt her, og vi andre også. Vi fikk med oss pingvinforing, og det var gøy å se de små pingvinene fare gjennom vannet etter fisk. De hadde også store keiserpingviner. Ellers var det lekepark og mange forskjellige fuglesorter, tror det var 300 arter.

Så spaserte vi bort til sentrum av byen. Den er ikke stor, det var liksom ei gate med elv i midten som var byen. Men det var sånne bitte, bitte små broer over elva, og gress på begge sider, og alle husene var i mur, i en honningfarge som visstnok er veldig typisk her. Men det var kaldt! Det blåste gjennom marg og ben. Så vi småhandlet litt, jentene kjøpte noen gaver til noen venninner, og så kjørte vi hjem.

Hm… Får ikke til bilde i dag heller. Lurer på om det er Mozilla Firefox som hindrer meg. Da får vi ta en link: http://www.bourtoninfo.com/

Det er fint i dag, kom litt duskregn da vi var avsted, men det blåser. Og det er ikke særlig varme. Men håndklærne på snora tørker godt!

Dette innlegget ble publisert i Travel. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..