I Frankrike

Ja, nå sitter jeg ved pc-en i et hus i Laval i Frankrike. Sitter og ser utover byen ifra 3. etasje, og nærmest her er det bare gamle hustak å skue. Tipper de fleste er fra 1700 – 1800-tallet. Skeive hus, duer under mønet og noen stygge parabolantenner innimellom. Sola holder på å gå ned, så det er nydelig, varmt lys ute. Inne er jentene i ferd med å legge seg, så da senker freden seg over Rue de Serreviere nr. 7. Kanskje vi voksne skal tørre å smake på noen av ostene og vinen som vertskapet har satt frem til oss? Noen av ostene luktet mistenkelig skarpt…
 
Turen hit gikk i to etapper; på søndag reiste vi med superspeed over Skagerak, kjørte rett gjennom Danmark og hadde bare en dopause like før grensen til Tyskland. Vi kjørte videre til en rasteplass etter Hamburg hvor vi hadde middag. Vi var fremme nærmere halv 9 i Wuppertal; byen som er mest kjent for svevebanen http://www.wuppertal.de/ Vi sov godt på Hotel InterCity, noen i 2. etasje og noen i 5. etasje. Vi tok frokosten i den nærmeste gata så Mathias også skulle få sett svevebanen, for han sov på kvelden da jentene var ute og kjørte i den. Han var begeistret!
 
Så var det bare å sette seg i bilen for nok en 7-timers biltur. Vi kjørte omtrent som dagen før; først 3 timer, så pause i Belgia like ved grensen til Frankrike, så kjørte vi 2 timer til, hadde pause og så siste strekk på 2 timer. Det var en lang og varm tur; klimaanlegget fungerte ikke optimtalt, så vi var rimelig svette da vi kom frem. Mathias var trøtt og sov lite begge dagene, så det var utrolig godt da vi kunne parkere bilen i skyggen og spasere de siste metrene frem til huset vi skulle bo i. Det fant vi lett og greit i ei smal, koselig gate. Da vi senere fikk bilen trygt inn i garasjen i kjelleren, pustet vi lettet ut. Vi hadde fryktet at den ikke ville passere i den lave carporten.
 
Bortsett fra ei hard dobbeltseng og litt mye å røre på for Mathias, er vi kjempefornøyd med huset og enda mer fornøyd med beliggenheten. Midt i gamlebyen. Like ved borga du ser på bildet på denne siden: http://www.laval.fr/siteville/
 
I dag har vi ruslet litt rundt i byen, funnet en flott park og noen butikker vi vil besøke igjen. Ellers har vi slappet av og kommet oss etter reisen. Merket spesielt at Mathias var en helt annen gutt i dag, han stortrivdes i vogna og fikk sove godt i formiddag.
 
Skriver mer etterhvert!
 
 
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til I Frankrike

 1. irene sier:

  Hei ferierende!
  Jeg leser mailene og bloggene for mamma, og hun syns det er veldig koselig å følge med dere.
  Det er godt å høre at dere har det fint.
  Her i Vollebakken har vi det som vi pleier, pluss- minus, alt ettersom hvordan nattesøvnen har vært.
   
  Spis de skarpe ostene for mamma, hun elsker sånt…
   
  De hyggelige franskmennene er så langt ikke like heldige med været som dere, det har regnet endel, og temperaturen er heller ikke mye å skryte av. Idag er sola framme, men det er ganske kaldt, og blåser endel.
  Tror de koser seg lell, trøster seg med god mat virker det som, det lukter deilig og spennende når jeg går forbi kjøkkenverandaen.
   
  Vi ønsker dere en fin onsdag, med masse spennende opplevelser som vi gleder oss til å lese om senere.
   
  Det var morsomt å snakke med barna og Phillip på msn igår, jeg hørte de ganske svakt, men det var gøy!
   
  Stor klem til dere alle, og en ekstra til han minste…
   
  Mamma hilser mye

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..