Sitat fra Familie og medier

Bibelen som vaksinasjon
Leseferdighet er en viktig faktor i menneskers liv. Det gir rike opplevelser å kunne lese og skaffe seg både lærdom og underholdning. I lange tider var det bare Bibelen og katekismen som var tilgjengelig for mange. Nyere forskning viser at denne kombinasjonen nok var kraftigere enn man trodde.
Den amerikanske organisasjonen Back to the Bible har de siste årene investert store summer for å finne ut av hva lesning av Bibelen betyr for dagens mennesker. Denne omfattende forskningen viser at de som leser Bibelen fire ganger eller mer hver uke høster store fordeler av sin bibelbruk. Folk i denne gruppen opplever langt færre skilsmisser, har mindre problem med stoffmisbruk, har færre økonomiske problemer og er psykisk friskere enn gjennomsnittet.
Det kan legges til enda flere fordeler knyttet til de aktive bibelleserne. Det mest interessante er at det går en klar grense ved tallet fire. Det må fire ganger eller mer til i uken for å utgjøre noen stor forskjell i forhold til den øvrige befolkningen.
På bakgrunn av disse resultatene har den amerikanske organisasjonen satt i gang en bibelleseplan med navet ”Powered by 4”. De vil stimulere folk til å lese sin bibel mer, ja minimum fire ganger ukentlig.
Kristne snakker ofte i høytidelige ordelag om at Guds ord, Bibelen, har stor kraft i seg. Dette er en rett forståelse. Folk lengter etter å leve rikere liv. Nå vet vi at det ligger en nøkkel i å ta Bibelen ned fra hylla. Minst fire ganger hver uke. God lesning.
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

1 svar til Sitat fra Familie og medier

  1. Anders sier:

    Den gjør noe med oss! 🙂 Bibelen, altså. Guds ord. Statistikk er en uetterrettelig kilde til sannhet, men det er helt sikkert at vi har godt åv å lese Bibelen. Og fire ganger hver uke viser at vi tar det på alvor. Men det er litt rart at der går en grense akkurat ved fire ganger, jeg medgir det. Artig post! Selv kom jeg til tro på Kristus ved å lese Bibelen, ikke ved å oppsøke en menighet eller å bli venner med kristne, og jeg er Bibelens forfattere evige takknemlige for det. Det er en underfull bok. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..