Ja til juni!

Sommeren kom forrige uke. Etter en heller kald mai, var det noe som snudde og sendte sommerlig varme over landet her sør. Varmen er veldig velkommen! Å kunne sette seg ut i sola på terrassen etter jobb, være ute med lette klær og å kunne overnatte ute uten å fryse er helt nydelig!

Våren har også i år vært preget av pandemi. I min kommune er det ekstra-tiltak for å prøve å få smittetallene ned før sommeren. Det betyr stengte tilbud, hjemmekontor, begrensninger for sosial kontakt med mere. Dermed blir det mer tid hjemme, tid med bare de nærmeste. De fleste begynner å bli ganske frustrerte over begrensningene, meg selv inkludert. Ennå kan jeg kjenne på den enorme gleden ved å få være deltaker på en konsert med max 100 deltakere 2. pinsedag og oppleve kultur, fellesskap og tilhørighet igjen. Snart er vi der igjen. Et sted der fremme.

Imens er det om å gjøre å bruke tiden til gode ting, den tiden som nå tilbringes hjemme. Lage god og sunn mat, lese det jeg ikke fikk lest, dyrke egne grønnsaker, dyrke den hobbyen jeg la på hylla, invitere en venn med på tur eller ta vare på det jeg normalt forsømmer. Når hverdagen igjen blir travel, vil jeg muligens lengte tilbake til roen (og kjedsomheten) disse månedene?

Juni er opptakten til sommeren, og sommeren er for meg den beste årstiden. Så juni – velkommen til meg! Jeg skal ta vare på deg så godt som mulig! Suge inn lukten av varm furuskog, lyden av et himmelsk blandakor av fugler, følelsen av solvarm hud og synet av en fjord full av båter og liv. Jeg skal nyte lydene av uteliv, sette pris på de lyse kveldene og glede meg over alt det gode som er i vente. Og sette pris på øyeblikket, slik Hans Børli så vakkert beskriver det i diktet Junikveld.

Dette innlegget ble publisert i Dikt, Hverdag og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..