Frihet

«Fridom er ferskvare», skrev Esther Moe på Twitter i dag. Utsagnet ga umiddelbart gjenklang hos meg. Spesielt nå som smittevernreglene endrer seg fra den ene dagen til den andre. Friheten vi tok for gitt i går, er ingen selvfølge i dag. Pengene som ga deg frihet i går, er kanskje borte i dag. Tilværelsen som ga deg frihet tidligere, er kanskje bundet i morgen. Dagen i dag er alt vi har.

Frihet er ferskvare. Det betyr for meg at jeg må ta vare på og være takknemlig for det jeg har frihet og mulighet til i dag: Jeg hadde blant annet frihet til å stå opp frisk, til å sykle til jobb, til å jobbe, til å få tannpleie, til å handle, til å spise meg mer enn mett, til å jobbe videre hjemme og til å slappe av. I morgen vil kanskje noen av disse frihetene være borte. Arbeid, helse og fritid er ikke selvfølgeligheter.

Som kristen har jeg åndelig frihet – gitt av nåde. Den åndelige friheten kan ingen ta fra meg. «I Ham (Jesus) er vi kjøpt fri og har fått tilgivelse for syndene». Denne friheten er ikke ferskvare. Den varer evig.

Blomster er også ferskvare. Sett pris på dem mens du kan!
Dette innlegget ble publisert i kristendom, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..