Gammelt nytt

Du som har deg selv meg givet, 
la i deg meg elske livet
så for deg kun hjertet banker, 
så kun du i mine tanker er den dype sammenheng.

Dette verset fra den gamle salmen «Hill deg, Frelser og forsoner» (med mine uthevinger) har jeg hørt og sunget flere ganger, senest på møte denne uka. I ei hektisk uke med mange ting på programmet, var det flott å midtveis i uka få gjenta budskapet i verset, syngende, sammen med mange hundre mennesker. Verset har ligget der i bakhodet og sunget seg selv, for eksempel på vei hjem fra jobb på sykkelen når tankene flyr. Det har ligget i bakhodet når jeg har lest boka «Helserevolusjonen» om forfatteren som leter etter en sunn livsstil, men også leter etter mening i livet. Hun henviser til forskning på 75 000 kvinner hvor forskerne så både på mosjonsvaner, psykisk helsestatus, etnisk bakgrunn, kostvaner og så videre, og fant én faktor som skilte seg spesielt positivt ut: Å være kirkegjenger.

Det er mange, spesielt kvinner på min alder og litt eldre, som tilsynelatende leter etter å bli en «bedre utgave av seg selv» ved hjelp av bedre kost, trening, yoga og andre ytre faktorer. Noen virker å søke etter selve meningen med livet i disse tingene og ser ut til å tro at livet deres ikke er godt nok, men må forbedres med en vegansk livsstil og slankere figur. Jeg er selv over middels opptatt av kosthold og helse, men det er ikke det viktigste i livet. Meningen med livet ligger ikke i en vellykket kropp og bedre utseende, selv om det er mye helse og glede i en sunn kropp. For meg ligger meningen med livet på et høyere plan, og i verset over sies det så godt når jeg i Jesus både kan elske livet og samtidig i Ham stå i en dyp sammenheng.

Har du allerede mislyktes i nyttårsforsettet ditt? Har du mistet retningen og målet i livet? Fortvil ikke. I morgen kan du starte på nytt igjen. Og vet du ikke hvor du skal, kan du ta veien innom ei kirke neste søndag og se om du der kan få en justering eller en helt ny retning. Og se at du er en del av en stor og dyp sammenheng.

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Mat, Oppmuntring og merket med , , , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..