Glad i ord

«Ord om ord». Tittelen på bloggen min er fra lang tid tilbake. Stort sett er skriveriene mine ord om alt annet. Men i dag blir det ord om ord. For jeg blir så glad av ord som er satt sammen på en god måte. Som i går, da jeg var på konsert med Vamp, et av favorittbandene mine. De bruker ord fra kjente og ukjente norske poeter og setter musikk til så ordene blir levende. Og ordene smyger seg via tonene rett inn i hjertet, uten å ta veien om hodet. Og der blir de.

Jeg vil være det rolige regn
som faller når min elskede har glemt sin paraply
jeg vil være den heldige dråpen
som renner langs hennes nese

jeg vil være den skålen med vann
hun samler i sine hender
jeg vil tromme mot ruten i rommet
hvor hun skal sove i kveld

Lars Saabye Christensen / Vamp

Store deler av arbeidstiden jobber jeg med ord. Med å formulere mening i referater, e-poster, nyhetsbrev og rapporter. Prøver å hindre misforståelser, uklarheter og uenigheter som ikke var der. Og når jeg har jobbet lenge med en tekst og endelig faller ned på en god fremstilling, så er det en tilfredsstillende følelse. Likevel kan ordene jeg har brukt, tolkes på en annen måte hos mottakeren, så om jeg er fornøyd, er ikke alltid leseren det. Nettopp derfor er det et spennende arbeid.

Jeg jobber med tall også, både på jobb og i frivillig arbeid, men de forsvinner ut like raskt som de kommer inn. Det betyr liksom ikke noe. Ordene derimot, de skaper noe hos meg. Og de huskes. Gode formuleringer kan jeg tygge på igjen og igjen. Og når NRK sender et program som bestilt for oss språknerder, kan en ikke annet enn å være lykkelig. Linda Eide med sitt «språksjov» formidler ord- og språkglede på en fremragende måte, med humor, alvor og kunnskap.

Ordene er overalt. På Twitter, i avisene og i bøkene. På blogger, i magasiner og i musikken. Det er bare å forsyne seg. Og hvis noen lurer på hva jeg ønsker meg til morsdagen? Da er svaret: Gode ord!

Dette innlegget ble publisert i Dikt, Hverdag, Litteratur og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..