Oktober på ordentlig

De første dagene i oktober kjentes nesten som sommerdager med sin varme og sitt gode vær. Men nå har det snudd. Nå er det ufyselig vind, ordentlig huskaldt og mørket begynner å omslutte oss både tidlig og sent. De siste årene har jeg på denne tiden fått et lite streif av motløshet om morgenen. Å stå opp i mørket, føle litt meningsløshet i det å jobbe hver eneste dag, sykle i motvind og ruskevær til jobb, – det er hardt i overgangen. Men når man bare er kommet frem, får sin morrakaffe med gode kolleger og kommer i gang med sine trivelige arbeidsoppgaver på jobb, snur stemningen og alt er akkurat slik det skal være. Det går over, det er bare i overgangen det kjennes; så også i år.

Forrige helg fikk jeg meg en miniferie på fjellet sammen med to gode kolleger. Vi dro opp til Ljosland lørdag formiddag, vandret inn til Lakkenstova i nydelig høstvær, satte fra oss sekkene og gikk ut på topptur, spiste god mat og koste oss i hytta om kvelden. Søndag tok vi nok en topptur, denne gangen litt lengre bort, men det var blåsete og virkelig surt, så da vi kom tilbake på hytta, startet vi på hjemturen med det samme, og var helt hjemme i byen før det ble mørkt.

Denne helgen er det lite planer, og det er herlig det også. Jeg fikk meg en lang løpetur i kveldinga i går, slappet godt av om kvelden med mann og de fleste barna hjemme og satte deig til ikke-rør-brød. I dag sov jeg lenge, lagde rundstykker av deigen og fikk dem rett i ovnen, tok med meg en kopp kaffe og gårsdagens A-magasin tilbake i senga og ventet på at rundstykkene skulle bli ferdige. Minstemann kom på besøk og vi fikk oss en liten god prat i senga.

Etter noen trekk i wordfeud, noen omganger med strikketøy og litt oppdatering av bloggen, står husarbeid, handling og klesvask for tur. Når man har hvilt skikkelig ut og kunnet være unyttig en hel lang formiddag, kommer arbeidslysten sigende etterhvert. Da er det plass i hodet til å lage middagsmeny for de neste dagene, overskudd til å invitere noen på kaffe og inspirasjon nok til å planlegge innhold for morgendagen.

Jeg ønsker alle mine lesere en god oktober, og anbefaler den beste medisinen for eventuelle høstdepresjoner: Ut på tur i friskt vær, helst i dagslys. Det gir overskudd til å takle de mørke høst- og vintermånedene som jeg ellers kan synes er tunge.

IMG_0898

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Oktober på ordentlig

  1. Mette Grundetjern sier:

    Du er så utrolig flink til å sette ord på «hverdagslige» tanker, som blir interresant lesing for oss andre😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..