Gyllen middelvei

Det er vanskelig å finne den, – middelveien. Den føles ikke så gyllen alltid, heller. Men jeg tror at den ofte er det. Selv om vi ofte vil ha alt eller ingenting.

Ta for eksempel mat. Hvor vanskelig er det ikke å spise balansert; å spise sunt og godt i hverdagen og unne seg noe godt i helgen. Men så blir det helg 3 dager og hverdag bare 4 dager, og så blir det for mye kosemat. Hvor er middelveien?

Eller når det gjelder hobbyer: Hvem har ikke blitt glad i en hobby – for så å bli totalt oppslukt av den slik at den fyller for mye av tiden du skulle brukt til andre ting?

Og det gjelder husarbeid. Noen hjem er alltid slikket og sterile, mens andre er det komplette kaos. «Rent nok til at det er sunt, rotete nok til at det er koselig» – er det en gyllen middelvei?

Og for ikke å snakke om digitale medier: Hvem har ikke merket at smarttelefonen bringer mye glede, men at den fort spiser oppmerksomheten som du egentlig ville brukt på andre?

Jeg ønsker å lete etter den gyldne middelveien, for jeg tror den stort sett er den beste for oss. Jeg tror på trim fremfor treningsslaveri. Jeg tror på passe mye god mat fremfor slankehysteri. Jeg tror på hardt arbeid og ordentlig hvile. Jeg tror på skjermfrie perioder kombinert med gode digitale opplevelser. Og jeg vet at armene mine vil takke meg hvis ikke strikkelysten tar overhånd…

Dette innlegget ble publisert i Hverdag og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..