Vinterliv

Jeg har et ambivalent forhold til vinteren. Jeg misliker sterkt å fryse og være kald, og med den sørlandske fuktige og blåsete værtypen er det ganske umulig å forsere vinteren uten å fryse. Men jeg elsker det klare lyset, den skarpe luften og innekosen som følger med. En vakker dag blir jeg kanskje klimaflyktning. I alle fall i vinterhalvåret.

Uansett vakkert vintervær – jeg har begynt å glede meg til våren. Til lysere ettermiddager, til lys om morgenen, til varmen fra sola. Til løpeturene uten lue, bøff og stillongs. Til sykkelturer uten frosset setemuskulatur. Til verandaliv på hytta.

Og mens jeg venter på våren, fyller jeg dagene med gode ting så langt det er mulig. En av de virkelig gode tingene er korsang. Endelig har jeg begynt å synge i kor igjen! Jeg har ventet på en passende mulighet, og plutselig var den der. Et nyoppstartet kor som foreløpig har det treffende men ganske så kjedelige kallenavnet «voksenkoret». En gjeng sangglade menn og kvinner som møtes annenhver uke for å synge og ha det fint. Og vi har det virkelig fint.

Mens jeg venter på våren, fortsetter jeg med løping. Noen turer i ganske bra vintervær, andre i ruskete forhold med dørterskelen som vanskeligste hinder. Det er lite som bedrer selvfølelsen så mye som når man har gjennomført en tøff løpeøkt i mørkt slapsevær. Skikkelig «power-woman-følelse»!

Og mens jeg venter på våren, tenker jeg på at jeg og familien min på mange måter har fått en ny vår. En ny start med frihet til å være slik vi er i et fellesskap som godtar oss med de meningene vi har. En ny vår uten det gamle sikkerhetsnettet, men med en miks av gamle og nye stødige pilarer. Det kommer alltid en ny vår.

17333

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

2 svar til Vinterliv

  1. bollefrua sier:

    God helg! No winter lasts forever, no spring skips it’s turn. Love it.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..