Super mat

Hvis du som jeg så tv-programmet «Folkeopplysningen», fikk du kanskje et nytt og mer nyansert syn på begrepet «supermat». Jeg tror ikke så mye på supermat. Men at det finnes super mat, det er jeg sikker på. (Du ser at jeg også er opptatt av orddeling?)

Også Puls-programmet har vært innom mat og sunnhet og vist at norsk mat er sunn nok i seg selv. Jeg er nok ikke den som fortest hopper på nye trender når det gjelder mat og dietter, men jeg synes det er artig å følge med på hva som rører seg i befolkningen når det gjelder mat, sunnhet og spisevaner. Som oftest tenker jeg at «den gyldne middelvei» er den beste på mange områder, også når det gjelder mat.

I et av programmene slo de et slag for kål. Vanlig norsk hodekål. Og siden jeg var så heldig å få 3 kortreiste kålhoder fra datteren min som går på VG1 naturbruk, måtte jeg lage en kålsalat (eller coleslaw – det høres mer smakfullt ). Her er oppskriften jeg brukte:

Coleslaw:

300 g finsnittet hodekål eller rødkål
1 stk. finhakket løk
1 stk. finhakket eple

Dressing:
4 ss rømme
3 ss majones
1 ss sitronsaft
1 ts sukker
0,13 ts kajennepepper eller chilipepper

Bland kål, løk og eple. Bland alt til dressingen. Bland forsiktig grønnsaker og dressing. La salaten stå og trekke litt før servering. Serveres til f.eks. stekt svinekjøtt.

Dette innlegget ble publisert i Mat og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..