Nudging – hjelp til å leve grønnere

Det er ikke lenge siden jeg første gang hørte om nudging, men jeg ble interessert med det samme. Jeg har en miljøforkjemper et sted langt inni meg, men i det siste har den ikke helt kommet ut på utsiden. Men når jeg får høre om så artige ting som nudging, må jeg finne ut litt mer.

Et dult i riktig retning..

Et dult i riktig retning..

I hotellkjeden til en viss hr. Stordalen reduserte de tallerkenstørrelsen, og klarte dermed å redusere matavfallet med 19,5%! Kun ved å servere maten på mindre tallerkener! Er ikke vi mennesker herlig lettlurte?

I Danmark har de laget små grønne fotspor bort til søppelkassa for å bevisstgjøre oss på å kaste avfallet på rett sted. Andre steder har de laget fotspor til trappene for å se om flere velger å ta trappene fremfor heisen. Energimerking av hvitevarer får oss også til å velge produkter som er bedre for miljøet.

Personlig tror jeg det at et av de beste miljøtiltakene jeg og du kan gjøre er å redusere forbruket. Hvis man i tillegg bruker sykkelen i stedet for bilen på korte turer, kildesorterer avfall og er bevisst strømforbruket, er man godt i gang med en grønnere hverdag. Hvilke miljøtiltak synes du er verdifulle?

Dette innlegget ble publisert i Grønn hverdag, Hverdag og merket med , , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..