Å være menneske

Tidligere denne uka var jeg på et to-timers motivasjonsseminar med Trond Haukedal i forbindelse med jobb. Han er en engasjerende mann som brenner for å gi folk engasjement og godt selvbilde. Hvis man er engasjert og har det bra med seg selv, får man en indre motivasjon til å gjøre sitt beste.

De viktigste tingene jeg tok med meg etter seminaret var dette:

1) Du har en egenverdi. Uansett om andre ikke verdsetter deg, om du blir tråkket på eller føler deg dum og elendig, så har du en egenverdi i kraft av å være menneske. Tenk på en tusenlapp; den har akkurat samme verdi om den er hel og pen eller om den er tråkket i søla og ser fæl ut utenfra.

2) «Se» andre! Mennesker har behov for å bli sett, og blir man sett blir man anerkjent, og har man anerkjennelse, øker det selvfølelsen. En god spiral…

3) Bli venn med deg selv. Du tilbringer 24 timer i døgnet med deg selv, og har du det ikke bra med deg selv, er det vanskelig å få det bra med andre. Du er god nok som du er, – verdsett deg selv og bli glad i deg selv, og ikke ta deg selv så høytidelig.

4) Sørg for å ha en god balanse mellom det som gir og det som tar energi. Blir det et misforhold her, blir man lett utbrent. Se gjerne det jeg skrev tidligere om overskudd.

DSC_7044

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, Oppmuntring og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..