Don`t worry, be happy

Visste du at:
– 96% av alle ting du bekymrer deg for, blir det ikke noe av?
– du kan ikke påvirke noe som helst ved din bekymring?
– bekymring fratar deg glede over det som skjer her og nå?
– et gjennomsnittsmenneske tenker 80 000 tanker i døgnet, og opptil 85% av dem er bekymringer?

Ifølge de som vet slikt, går det an å trene seg på å ikke bekymre seg. Det går an å øve seg på å legge vekk tankene når de kommer, og å være tilstede her og nå. Hvis det er reelle bekymringer, må du gjøre de valgene du kan for å bedre situasjonen, men hvis det er noe du ikke kan gjøre noe med, bør du legge bekymringene til side og konsentrere deg om det du kan gjøre noe med.

Som kristne har vi et sted å gå med våre bekymringer, og når vi har lagt dem fra oss hos Gud, kan vi senke skuldrene og gå videre. Dette kan vi gjøre igjen og igjen, helt til bekymringen slipper taket. Bibelen advarer faktisk flere steder mot bekymring, fordi den gjør at vi har fokus på feil sted og blir opptatt av oss selv.

Vi som tror på Gud, kan trygt legge bekymringene hos Ham, og i stedet for å være urolige og selvopptatte, få trygghet og glede. «Kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.» (1. Pet. 5,16)

382094_503082289731941_441224901_n_large

 

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Oppmuntring og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

1 svar til Don`t worry, be happy

  1. Nadija sier:

    Hei Anne Grete! Det har du så rett i. Det har jeg skjønt det siste året. Fin blogg du har, jeg skal lese regelmessig. Så mange fine emner og jeg elsker dikt. Jeg skal kose meg. Takk for det. Nadija

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..