Den beste dag

På morgenen i dag hørte jeg igjen den flotte sangen av Erik Bye «Din beste dag». Denne optimistiske sangen om å ha tro på at uansett hvordan man har det, kan man gjøre noe ut av dagen. Den kan faktisk bli din beste dag!

En kollega pratet tidligere i uka om da hun var småbarnsmor og jobbet deltid. Hun følte at hun alltid hadde fri. Jeg tenkte høyt og spurte henne: «Alltid fri? Var du ikke alltid på jobb?» Nei, hun forklarte at når hun var lei av ungemas og huslige sysler, syntes hun det var som å ha fri å komme på jobb. Og når hun var trøtt etter en lang vakt med krav og mas på jobb, var det som å ha fri å komme hjem til barna. For et optimistisk syn på livet! Det er noe med å se på glasset som halvtomt eller halvfullt!

Jeg vet ikke om det går an å øve seg i å bli optimistisk, eller om det er noe som ligger i personligheten. Men jeg tror man kan la seg påvirke av optimisme og søke den der den er å finne.

Jeg har hatt ei datter syk denne uka, og jeg syntes det ble en god dag allerede da jeg fant ut at hun var frisk nok til å gå på skolen. Det blir enda bedre med strikketøy, kaffe, ferskt hjemmelaget brød og ikke minst at mannen kommer hjem i kveld etter en jobbreise. Denne dagen skal bli min beste dag!

Ingen ting er bedre for et menneske enn å spise og drikke og unne seg gode dager midt i alt sitt strev. Men jeg fikk se at også dette kommer fra Guds hånd; for hvem kan spise og være glad uten at det er gitt av ham? (Forkynneren 2. 24)

 

Dette innlegget ble publisert i Hverdag, kristendom, Mat og merket med , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..