Snø

Jeg har tidligere skrevet om det bibelske uttrykket «hvit som snø«. Det hvite teppet som legger seg som et innpakningspapir over hele landskapet, gjør at alt blir stillere, mykere og lysere. Og ikke minst renere. Det daler ned i store filler eller fyker rundt som støv, og vi må ta imot uansett hvordan det kommer. Når man bor i dette landet, kommer man som regel ikke utenom snø i løpet av en vinter.

I bibelen sammenliknes snøen med Guds ord. På samme måte som Gud lar snø falle over jorden, lar han sitt ord «snø» over menneskene. Og på samme måte som snøen og regnet har en funksjon, nemlig å vanne jorden, lar Gud sitt ord vanne hjertene til de han sender det til. Som snø og regn har kraft til å skape vekst i jorda, har Guds ord kraft til å skape tro og liv i hjertet vårt.

«For lik regn og snø  som faller fra himmelen og ikke vender tilbake dit før de har vannet jorden, gjort den fruktbar og fått den til å spire, gitt såkorn til den som skal så, og brød til den som skal spise, slik er mitt ord som går ut av min munn: Det vender ikke tomt tilbake til meg, men gjør det jeg vil og fullfører det jeg sender det til». Jes. 55,10-11

Dette innlegget ble publisert i kristendom og merket med , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..