Boka «Den ulende mølleren»

Litt av en tittel på ei bok! Dette var den andre boka jeg har lest av den finske forfatteren Arto Paasillina. Den første jeg leste, «Harens år», var ei merkelig historie om en merkelig mann. Denne boka om den ulende mølleren var ikke mindre merkelig, men fascinerende likevel. Den handler om en mann som ikke passer inn i bygda, og som etterhvert hele bygdefolket synes er såpass gal at han bør sperres inne. Han rømmer fra sykehuset (for om han ikke var gal, så blir han gal av å være der) og blir boende som fredløs ute i skogen.

Jeg er usikker på om jeg vil anbefale disse bøkene; det kommer litt an på hva slags leser du er. Er du åpen for en merkelig humor og litt halvgale folk, er dette noe for deg. Hvis du ønsker å lese noe som er helt troverdig, er disse bøkene helt sikkert IKKE noe for deg.

Dette innlegget ble publisert i Humor, Litteratur og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..