Håp for livet og evigheten

Tittelen i dag er lånt fra organisasjonen Norea mediemisjon. Deres visjon er å gi mennesker både her i Norge og i fremmede land håp for livet og evigheten. Og de siste dagene har jeg lest og hørt flere ting som satte meg på temaet.

Først leste jeg deler av boken «Storulvsyndromet» – Jakten på lykken i overflodssamfunnet av Thomas Hylland Eriksen. I boka skriver han om religionen som «spenner en himmel over våre usle liv som sprellende kryp i et uendelig kosmos og en nesten like uendelig evolusjonshistorie». Det går tydelig frem i boka at Hylland Eriksen ikke selv har noen gudstro, men han virker nesten litt misunnelig på dem som har et håp om noe større og bedre og som gir et perspektiv utover dette livet.

Så hørte jeg på Nrk P1 på morgenen i dag. Der fortalte en far om sorgen over å miste et barn i tragedien på Utøya, men også om håpet om en gang å få oppleve gleden når dette livet tar slutt. Han poengterte viktigheten av å tenne lys i sorgen, og han ventet å finne glede i å minnes livet til sønnen på Allehelgensdag.

Tilslutt kom jeg til å tenke på historien om tvillingfostrene som har en samtale i magen til mor. De diskuterer om livet i magen er det hele, eller om det finnes et liv utenfor livmoren. Den ene argumenterer med at det har de ingen bevis for, ingen har fortalt om det, det eneste de kjenner til og som er sikkert og trygt er livet inne i mors mage. Den andre argumenterer med at selv om de ikke har bevis, kan da ikke det livet være alt? Hvis det finnes noe annet og bedre, kan det jo være at de som er der, ikke har mulighet til å fortelle dem det?

Jeg er i alle fall sikker på at det finnes et liv etter dette livet. Beviset for det finner jeg i Bibelen. At Jesus gikk rundt på jorden og var en historisk person er de fleste enige om, men de som møtte ham og er vitner på at Jesus var død men ble levende, blir ikke trodd av alle. Men for meg er sannheten om et liv etter døden fullt av håp og trøst, spesielt i møte med ondskap og død i denne verden. «Lovet være Gud, vår Herre Jesu Kristi Far, han som i sin rike miskunn har født oss på ny til et levende håp ved Jesu Kristi oppstandelse fra de døde. » 1. Pet. 1,3. 

Akkurat nå er livet herlig. Jeg har et trygt og godt liv med kjærlighet og glede og god helse. Men plutselig kan det være jeg som rammes av sykdom eller sorg. Og du som leser har kanskje en tøff dag i dag med ensomhet, sorg eller savn. Uansett om livet ditt er hardt eller lett i dag, er det fantastisk å ha et håp utover dette livet. Vi som tror har det beste i vente!

Dette innlegget ble publisert i kristendom, Litteratur, Medier, Oppmuntring og merket med , , , , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..