Vårrengjøring

Det er vår, og det føles godt å ta en aldri så liten vårrengjøring. Feie trappa fri for singel, vaske vinduene rene for pollenstøv, tørke bort vinterens støv og skitt og lufte skikkelig ut i huset. Og når det har regnet litt, er lufta igjen så frisk og god.

Bildet er lånt fra http://britteva.blogspot.com/

Men vårrengjøring varer ikke evig. Når det er gått ei uke eller to, er det på`an igjen. Mer støv, mer skitt og flere steiner. Alle husmødre og -fedre kjenner det igjen. Det samme må gjøres igjen og igjen.

Hva med den indre vårrengjøringen? Kan den gjøres en gang i året, eller er det på samme måte som husarbeidet? Jeg tror det er en kontinuerlig prosess. På samme måte som rengjøring i hjemmet må gjøres igjen og igjen, på samme måte må vi igjen og igjen bekjenne vår synd for Gud og be om tilgivelse for Jesu skyld. Det er ikke en en-gang-i-året-sak. Det er en daglig rens av hjertet. Men Guds barmhjertighet er ny hver eneste morgen, og vi kan hver dag bli rene i hjertet og bli kvitt skyldfølelsen som så lett fanger oss. Dårlig samvittighet holder oss nede og gjør at vi føler oss elendige. Men Jesus har med sitt verk på korset vasket bort hele vår syndeskyld.

Trenger du hjelp til vårrengjøringen, sjekk min amerikanske husmor-mentor flylady. Trenger du hjelp til den indre vårrengjøringen, sjekk hva Bibelen sier: «Men nå er dere vasket rene, dere er gjort hellige, dere er gjort rettferdige for Gud i Herren Jesu Kristi navn og ved vår Guds Ånd.»  (1. kor. 6,11)

Dette innlegget ble publisert i kristendom og merket med , , . Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..