Lys i mørke

Da var vi kommet til den mørkeste høstmåned; men også den måneden hvor vi kanskje er flinkest til å tenne lys. I dag er det øsende regn over Sørlandet, men inne har vi det tørt, varmt og godt. Alle er friske, og vi har det så godt at vi kan bare takke for det. Vi vet ikke noe om morgendagen; men – "Dette er dagen som Herren har gjort, la oss juble og glede oss på den!" (Salme 118,24)
 
Jeg synes desember er en fin måned; og det er ingen grunn til å stresse hvis man ikke ønsker det. Og det ønsker jeg absolutt ikke. Det gjelder å senke kravene til seg selv og omgivelsene slik at man kan være sammen uten å kave og mase. Selvfølgelig skal jeg bake litt; men det gjør jeg med lyst og glede! Men om det blir 7 eller 2 sorter, det bekymrer meg ingenting. Og å gi gaver er noe av det fineste jeg vet. Så alle reklamebladene kastes raskt i søpla, mens jeg har kjøpt ting som jeg synes har passet til personene i familien nå over en lang periode. Man trenger faktisk ikke å gå og handle på lørdag formiddag når alle andre skal handle og køene er verre enn et langt år?! Og hvis man kjenner noen som ikke ønsker seg noenting; så er den beste julegaven ei geit eller et esel. Ja, du leste riktig. Bare sjekk denne: www.gaversomforandrerverden.no Ellers oppfordrer jeg alle til å ikke kjøpe "ting" som ikke kan spises, brukes eller nytes. Og si nei takk til glanset juleinnpakningsstæsj og bruk hjemmedekorert gråpapir som kan resirkuleres! (Kanskje du klarer å si "nei takk, jeg trenger ikke pose, jeg har allerede fått to!" også?
 
Ønsker dere alle en riktig fin førjulstid; og – jeg har det aldri så travelt at jeg ikke har tid til en kopp kaffe sammen med en god venn! Velkommen innom! (Ønsker du hele historien om kaffekoppen? Da kan jeg sende den til deg….)
Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..